Belépés

Ajánlott oldalak

Szervezeti tagság

Ma 2021. október 16., szombat, Gál napja van.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség közleménye (OS)

 

 

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség rendkívüli elnökségi ülést hívott össze az RTL Klub és a TV2 által érvényesíteni kívánt műsordíjról szóló bejelentés után kialakult helyzet értékelésére, mivel álláspontja szerint súlyosan sértik a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak és törvénysértők a meghirdetett szerződéses feltételek

 

A TV2 Média Csoport és a Magyar RTL 2016 május 31-én tették közzé 2016. július 1-jei hatályba lépéssel új általános szerződési feltételeiket (ÁSZF), amelyek már a TV2 és az RTL Klub műsorai után érvényesíteni kívánt műsordíjat is tartalmazzák.

 

Ennek kapcsán a hazai műsorterjesztő vállalkozások érdekképviseletében eljáró szervezetként felhívjuk a figyelmet arra, hogy a hatályos jogszabályok szerint a műsordíjnak és a műsorok terjesztésére vonatkozó szerződési feltételeknek mindenekelőtt ésszerűeknek és tisztességesnek kell lenniük. A két csatornára megállapítani tervezett, egyenként 290+ÁFA, illetve 294+ÁFA összegű, vagyis alapszolgáltatásra előfizetőnként számított akár 740 forintos havi költség emelkedés súlyosan sértené a fogyasztói érdekeket, diszkriminatívak még akkor is, ha a csatornák késznek mutatkoznak azokat különféle kedvezményekkel csökkenteni. Meggyőződésünk, hogy a hazai tévénézőkre nem telepíthető olyan nagyságrendű teher, amilyet a TV2 és az M-RTL most közzétett díjmértékeivel be kíván vezetni.

 

Tagjaink magyarországi műsorterjesztőként amellett kötelezték el magukat, hogy előfizetőinknek  megfizethető áron a lehető legértékesebb programcsomagokat kínáljuk. Előfizetőink szempontjait, a fogyasztói érdekeket a két nagy országos kereskedelmi csatornával folytatott tárgyalásaink során is következetesen képviselni fogjuk.

 

Felkérjük a TV2 Média Csoportot és a Magyar RTL-t, hogy vizsgálják felül most megjelentetett általános szerződési feltételeiket, hogy azok valóban megfeleljenek a jogszabályokban előírt követelményeknek.

    

Budapest, 2016 június 2.

 

További Információ:

 

Kéry Ferenc MKSZ Elnök

Mobil: +36 30 205 2121

Mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.