Get Adobe Flash player

Belépés

Ajánlott oldalak

Szervezeti tagság

Ma 2018. november 15., csütörtök, Albert és Lipót napja van.
Olvasóink értékelése:  / 0
ElégtelenKitűnő 

Tisztelt Látogató!

Köszöntjük a Magyar Kommunikációs Szövetség, a Magyarországi kábeltelevíziós szolgáltatók legnagyobb érdekképviseleti egyesülete honlapján.

A SZÖVETSÉG CÉLJA, FELADATAI:

a.) Tagok érdekképviselete (jogszabályalkotások során, hatósági eljárásokkal összefüggésben, műsorgyártókkal és szerzői jogvédelemmel kapcsolatban)

b.) Nemzetközi kapcsolatok, együttműködések, szerződések létesítése a szakmai szervezetekkel, műsorgyártókkal, műsorszolgáltatókkal.

c.) Teljes jogú tag vezetékes hírközlő (kábeltelevíziós vagy IPTV) hálózatot üzemeltető szervezet lehet, pártoló tag pedig bármely szervezet vagy személy, ha érdekeltsége a szakterületünkhöz kapcsolódik.

d.) A jelentős hálózattal és az ország technikailag legfejlettebb kábeltelevíziós rendszerével rendelkező 13 vidéki hálózatüzemeltető 1994 márciusában hozta létre szakmai érdekképviseletét. A Szövetség –munkája során- részt vesz törvény-előkészítésben, jogszabály-módosító szakmai tanácskozásokon, felvételt nyert az Országgyűlés hivatalos érdekképviseleti listájára, kapcsolatot tart az illetékes minisztériummal, a Gazdasági Versenyhivatallal, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatósággal és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatósággal. Ezen túlmenően munkakapcsolatot alakított ki több mint 70 külföldi műsorszolgáltatóval, belépett az európai szövetségbe (Cable Europe), de természetesen fontos szempont volt a helyi televíziókkal, illetve a hazai műsorgyártó szervezetekkel, a szerzői jogvédelemmel, a fogyasztóvédelmi egyesületekkel és a Hírközlési Érdekegyeztető Tanáccsal való együttműködés kialakítása is.

e.) 1999 márciusában a tagság, a szakma jövőbeni fejlődési irányaira (így a korszerű adatátvitelre alkalmas,      széles sávú hálózat útján megvalósítható internet, majdan telefon és egyéb többletszolgáltatásokra)         tekintettel úgy döntött, hogy ennek illetve ennek fokozatos megvalósítására irányuló érdekképviseleti         munkának a Szövetség elnevezésében is kifejezésre kell jutnia.

f.) Így a Szövetség megnevezése – a korábbi Kábeltelevízió Hálózat Üzemeltetők Országos Szövetsége (KHÜOSZ) – Magyar Kábelkommunikációs Szövetségre változott.

g.) A Szövetség tevékenysége, illetőleg különféle munkakapcsolatai létesítése során következetesen a szakma, valamint tagjai érdekeit, céljait szem előtt tartva jár el, s vélhetően ennek köszönhető az MKSZ tagságára jellemző nagyon jó szervezeti, személyi együttműködés. A Szövetség – ez idő szerint – több mint 180 tagja, a magyarországi szélessávú vezetékes piac 95%-át lefedve az ország több mint 2000 településén, mintegy 2,5 millió előfizetőnek nyújt szolgáltatást.

IRODA: 1119 Bp, Petzvál József u. 31-33. (bejárat a Mohai utca felől) – Tel: 200-7366 
              E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Rendezvények

Kiemelt Partnerek

Pártoló tagok